Traditsiooniline kohvikann vasest põhjaga
5,00 € – 20,00 €
Mis on Türgi kohv ja kuidas seda valmistatakse?
Türgi kohv on väga peeneks jahvatatud kohvipurust valmistatud filtreerimata kohv. Türgi kohv valmistatakse värskelt röstitud kvaliteetubadest, mis jahvatatakse spetsiaalses kohviveskis hästi peeneks pulbriks. Traditsioonilise Türgi kohvi valmistamine eeldab spetsiaalsete töövahendite olemasolu: kohvijahvati, kohvi keedunõu (cezve) ja pisikikesed kohvitassid (fincan). Traditsioonilise Türgi kohvi valmistamiseks läheb vaja 1,5 teelusikatäit jahvatatud kohvipulbrit, kohvitassi täis külma vett ja suhkrut vastavalt soovile. Koostisosad pannakse keedunõusse (kõigepealt vesi, seejärel kohvipuru ja suhkur) ja keedetakse aeglaselt, et tekiks kohev kohvivaht. Kohvi valatakse kohvitassidesse võimalikult suure vahukogusega. Enne serveerimist tuleks oodata umbes pool minutit, et kohvipaks laskuks tassi põhja.
Kohvi serveeritakse klaasi külma veega.