Valge tee jasmiiniga 50 g
6,50 €
Valge tee valmistamisel rikastatakse teelehed jasmiiniga ja enne fermenteerimist kuivatatakse mõnda
aega päikese käes. Valge tee on kõige eksklusiivsem teesort. Tegemist on teetaime tipmistelehe
pungadega, mille alumine külg on kaetud pehmete valgete karvakestega –siit tuleb kavalge tee
nimetus. Valget teed nopitakse vaid paaril päeval aastas hooaja alguses. Teelehti ei fermenteerita.
Valge tee on kõrgelt hinnatud antioksüdantide rohkuse poolest. Delikaatne, mahe ja ilma „rohuse"
alatoonita maitseelamus. Valmistamine: üks teelusikas teed ühe tassi kohta. Vee temperatuur
60-80ºc (vesi peab peale keetmist pisut jahtuma). Tõmbeaeg varieerub valge tee puhul 2-7 minutini.
Ka pikem tõmbeaeg ei muuda valget teed kibedaks.