- Klostri kvaliteediga viiruk
Viirukite valmistamise kunst
Bhutani viirukite peamised koostisosad hõlmavad sandlipuud, nelki, punast sandlipuud, kardemoni, safranit, muskaatpähklit, kotkapuud, puhast mett, suhkruroogu, tüsedat balaupuud, harilikku nardipuud, jaava kaneelipuud ja kadakapulbrit. Nendele lisandub lai valik muid Bhutani ürte ja taimi, millel on raviv ja puhastav jõud.
Viirukite tootmine
Kõik koostisosad jahvatatakse esmalt pulbriks ja seejärel segatakse pulber vee, roosuhkru ja meega. Kadakas moodustab peamise komponendi ning selle kogusest sõltub viirukite kvaliteet. Mida kõrgem on viirukite kvaliteet, seda vähem kadakat kasutatakse. Segu, mis on sulandunud täiuslikuks ühtlaseks massiks, hoitakse seejärel suures konteineris soojal temperatuuril. Umbes nädal hiljem hakkab tekkima käärimise lõhn. Nüüd on aeg lisada segule jahvatatud Tshe-koor, mis toimib kleepuva ainena. Spetsiaalse pressi abil pressitakse massist viirukipulgad. Pulgad sirgendatakse, lõigatakse vastavatesse suurustesse ja kuivatatakse enne pakkimist varjus 4-5 päeva.